joi, 10 septembrie 2009

Locul I la Concursului Național de proiecte pentru Consiliile Elevilor „Parteneriat în Educație- prezent și perspective”



Consiliul Județean al Elevilor, Covasna a reprezentat județul Covasna, la cea de a 8 ediție a Concursului Național de proiecte pentru Consiliile Elevilor „Parteneriat în Educație- prezent și perspective”, la Tulcea în perioada 2-6 septembrie.
În concurs au intrat câte un proiect din fiecare județ, organizat de Consiliul Județean al Elevilor, în anul școlar 2008-2009. Proiectul trebuia încadrat în una din secțiunile sănătate, mediu, civism sau interculturalitate.CJE Covasna întrând în concurs cu proiectul „Ping-Pong - Fair Play”, fiind cotat ca cel mai bun proiect al CJE la secțiunea interculturalitate, câștigând premiul I. Proiectul a fost susținuit și prezentat la concurs de către coordonatoarea proiectului și totodată președinta CJE Covasna, Vizitiu Anamaria, elevă la Col.Naț „Mihai Viteazul”, Sfântu Gheorghe.
„Ping-Pong - Fair Play”a luat naștere în anul 2008, anul internațional al dialogului intercultural, anul acesta având loc cea de a doua ediție. Cea mai importantă activitate din cadrul proiectului a fost „Festivalul Mingilor de Ping-Pong 2”. Activitatea a fost finanțată de Consiliul Local, Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Clubul de ping-pong Electrica și s-a desfășurată pe 30 mai 2009, de zilele sportului covăsnean, în sala de sport a scolii „Váradi József” unde au participat în jur de 100 de tineri din județul Covasna. Scopul proiectul a fost de a atragii tinerii de diferite etnii spre relaționare prin organizarea unei competiții spotive de tip ping –pong.
„M-am simțit foarte bine la acest eveniment, mi-am făcut noi relații cu alte CJE și am căpătat noi idei de activități pe care le voi folosi în viitorele proiecte ale consiliului.” a declarat, președinta CJE Covasna, Vizitiu Anamaria.

Niciun comentariu: